Меден сладкиш с орехи

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
123
227
08/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 375
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете един по един жълтъците.

Разтопете меда на водна баня и добавете към него канелата и още топъл го добавете към останалата смес.

Постепенно прибавете сметаната, брашното, содата за хляб и размесете до получаването на гладка смес. Разбийте на сняг белтъците заедно с ядките и ги добавете последни.

Изсипете готовата смес в подходящ съд и печете 30 минути на 80-100 градуса, след което допечете сладкиша още 25-30 минути в умерена фурна на 150-160 градуса.

Сервира се студен.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар