Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски меден сладкиш

Руски меден сладкиш

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Руски меден сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мед - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сода - 2 к.л.
  • канела - 3 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. млян
  • брашно
  • за поръсване
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете меда на водна баня. Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, след което ги добавете към меда. Овкусете с канела и карамфил. Разбъркайте содата в 1 ч.ч. брашно и я добавете към медената смес.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги добавете към останалите продукти. Време е да добавите още малко брашно, така че да получите гъсто тесто.

Сместа се изсипва в предварително намазнен и набрашнен съд за печене и се поръсва с натрошени орехови ядки. Медената пита се пече около 40 минути при 170 - 180 градуса до получаването на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Траянка
Траянка
Тази рецепта не е точна.КОЛИЧЕСТВОТО НА МЕД Е МНОГО.Преди да пишете рецепти мислете.Така заблуждавате.Първо пробвайте и тогава споделяйте.
03.11.2013 21:23
4