Картофени спираловидни соленки

05/08/2019
"Най-вкусните соленки са онези, които сами приготвите вкъщи с много желание - затова запишете задължително тази рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - 200 г сварени и настъргани
  • краве масло - 100 г студено
  • брашно - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • зелен лук - 2 - 3 пера, накълцани
  • вода - 1 - 2 с.л. студена (ако е нужно)
  • краве масло - 10 г меко за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 220 градуса без обдухване.

В купа сипваме пресятото брашно и нарязаното на кубчета студено масло и размесваме с ръка, докато получим маслени трохи.

Добавяме настърганите сварени картофи, сол, черен и червен пипер и накълцаните пера зелен лук. Омесваме тесто.

Ако е нужно, добавяме 1-2 с. л. студена вода. Завиваме тестото в стреч фолио и охлаждаме за 1 час.

След това разточваме тестото на правоъгълна кора (30х20 см) и изрязваме ленти с дебелина 2 см.

Усукваме соленките спираловидно и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме картофените соленки с мекото краве масло и ги поръсваме със сусам.

Печем картофените соленки 15-20 минути до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар