Пилешки трътки с ориз и зеленчуци

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
370
2k
846
1k
06/08/2019
"Пакет трътки във фризера е чудесен повод да приготвите това непретенциозно ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките трътки се почистват добре и се сваряват в подсолена вода до готовност.

В отделен съд задушавате ситно нарязаната глава лук. Когато омекне, прибавяте зеленчуци по избор или готов замразен микс.

Готвите до омекване на зеленчуците и прехвърляте в тава.

Добавяте ориза и трътките, заливате с бульона от варенето, в който сте размили доматеното пюре, и печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне на трътките с ориз по желание може да поръсите със свеж магданоз.

Източник: Radosveta Mavrova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар