Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз със зеленчуци и пилешки подбедрици

Ориз със зеленчуци и пилешки подбедрици

Ориз със зеленчуци и пилешки подбедрици
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ориз със зеленчуци винаги е добра идея, но когато добавим и месце към него, нещата стават още по-хубави. Все пак и пиле с ориз си е запазена класика за нашата трапеза."

Необходими Продукти

  • пилешки подбедрици - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • грах - 1 консерва, 400 г
  • ориз - 100 г
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориз със зеленчуци винаги е добра идея, но когато добавим и месце към него, нещата стават още по-хубави. Все пак и пиле с ориз си е запазена класика за нашата трапеза.

Пилешките подбедрици се измиват и осоляват. Нареждат се в тавичка с олио. Добавя се малко вода. Слагат се да се пекат, докато приготвяме зеленчуците.

Червените и зелените чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Моркова се обелва и измива.

Нарязва се на кубченца. Лука се почиства и нарязва на ситно. Изкарва се тавичката с пилешките подбедрици. За момент бутчетата се изкарват в чиния. В тавата се слага ориза.

Добавят се нарязаните зеленчуци - лук, моркови и чушки. Добавя се консервата грах, заедно с течността. Поръсват се с чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавят се още необходимото количество вода и се разбърква. Добавят се бутчетата. Връща се във фурната до сготвяне на ориза със зеленчуци и пилешки подбедрици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: