Пълнени гъби с бекон и синьо сирене

06/08/2019
"Ако питате бутилката с бяло вино, пълнените гъби с бекон и синьо сирене винаги са добра идея "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Премахнете пънчетата на гъбите и от шапките, обелете повърхностния слой. Това става, като захванете от ръбчето на шапчицата, и забелите. Ако по печурките има пръст или нечистотии, само тогава може за много кратко да ги изтъркате под течаща вода или забършете с влажна чиста кърпа. В никакъв случай не накисвайте във вода, защото поемат от нея и ще загубят голяма част от своя вкус и текстура.

2. Загрейте тиган на силен огън, една степен под максималната. Ръснете малко зехтин и сложете гъбите да се запекат от страната на отвора. След минутка-две или когато видите, че по ръбчетата са придобили тъмен загар, обърнете и запечете и от другата страна, като отгоре им ръснете още зехтин, без да посолявате.

3. Извадете печурките в плато, а в същия тиган запечете бекона, нарязан на парченца.

4. При готовия бекон сложете магданоза - накълцан, и чесън - настърган. Разбъркайте добре.

5. В шапките на гъбите натрошете от синьото сирене. Количеството му може да е различно според интензитета на самото синьо сирене и вашите предпочитания.

То ще омекне от топлината на още горещите гъби и ароматът му ще се усили още повече.

6. Завършете, като върху всяка шапчица сложите от бекона и поръсите с още зехтин вашите пълнени гъби.

Поднесете пълнените гъби с бекон и синьо сирене топли с любимо питие.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар