Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с бекон и синьо сирене

Пълнени гъби с бекон и синьо сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени гъби с бекон и синьо сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Ако питате бутилката с бяло вино, пълнените гъби с бекон и синьо сирене винаги са добра идея"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г средни
  • бекон - 3 тънки резена
  • синьо сирене - около 50 г датско или по избор
  • магданоз - 1 стрък
  • чесън - 1/2 скилидка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете пънчетата на гъбите и от шапките, обелете повърхностния слой. Това става, като захванете от ръбчето на шапчицата, и забелите. Ако по печурките има пръст или нечистотии, само тогава може за много кратко да ги изтъркате под течаща вода или забършете с влажна чиста кърпа. В никакъв случай не накисвайте във вода, защото поемат от нея и ще загубят голяма част от своя вкус и текстура.

Загрейте тиган на силен огън, една степен под максималната. Ръснете малко зехтин и сложете гъбите да се запекат от страната на отвора. След минутка-две или когато видите, че по ръбчетата са придобили тъмен загар, обърнете и запечете и от другата страна, като отгоре им ръснете още зехтин, без да посолявате.

Извадете печурките в плато, а в същия тиган запечете бекона, нарязан на парченца.

При готовия бекон сложете магданоза - накълцан, и чесън - настърган. Разбъркайте добре.

В шапките на гъбите натрошете от синьото сирене. Количеството му може да е различно според интензитета на самото синьо сирене и вашите предпочитания.

То ще омекне от топлината на още горещите гъби и ароматът му ще се усили още повече.

Завършете, като върху всяка шапчица сложите от бекона и поръсите с още зехтин вашите пълнени гъби.

Поднесете пълнените гъби с бекон и синьо сирене топли с любимо питие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: