Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Сицилиански гратен с домати

Сицилиански гратен с домати

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сицилиански гратен с домати
Снимка: marcheva14
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Порция италианска романтика под формата на огретен с домати - всеки ден е подходящ за него"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр. големи
  • пармезан - 4 с.л.
  • риган - 2 - 3 щипки
  • зехтин
  • маслини - 150 г черни
  • галета - 5 с.л.
  • каперси - 2 с.л. осолени
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се изплакват и подсушават. Нарязват се на шайби, от един домат не по-малко от 4 шайби, може и пет.

Поставят се върху домакинска хартия, покриват се също с нея, притискат се с ръце, за да може хартията да поеме влагата им.

Оставят се така за около 15-20 мин.

В по-голяма плоска тава се покрива хартия за печене.

Доматите се подреждат върху хартията. Разхвърлят се маслините.

Галетата се разбъркват с настъргания пармезан и черен пипер и се посипват върху доматите. Разхвърлят се и каперсите.

Заливат се със струйка зехтин.

Гратенът с домати се пече се на 200 градуса за около 15-20 мин до приятно покафеняване на галетата, за да бъдат по-хрупкави.

Изваждат се и се поръсват с накъсани листа босилек.

Източник: Il cucina con Anna

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: