Начин на приготвяне
Измих и почистих ягодите, поръсих ги със захарта и стояха 24 часа в хладилника.
Прехвърлих ягодите и отделения сок в отделен съд, добавих водата и кипнах на средно силна температура. Когато започнаха да врат, прибавих лимоновия сок и варих 20 минути на умерен огън.
Изключих котлон, оставих сладкото от ягоди да се охлади. Включих отново и варих 30 минути на умерен огън, след което изключих отново котлона.
След 3 часа отново включих сладкото и варих, докато прецених, че ми харесва гъстотата.
Да не забравяме, че при изстиване се сгъстява още, така че го оставям по течно - да се точи по чинията като изстине.
Още врялото сладко от ягоди насипах в затоплени бурканчета и обърнах надолу с капачките.
Превъзходно стана с цели ягодки.