Миди с портокалов винегрет и джинджифил

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач99
07/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • миди - 200 г морски
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • оризов оцет - 2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • джинджифил - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След почистване подредете мидите в чиния и сложете в кошницата на уреда за задушаване на пара.

Поръсете с 1 ч.л. портокалов сок и оризов оцет. Поставете над вряща вода в голям тиган и покрийте с капак. Гответе 7-8 минути.

Смесете останалите портокалов сок и оризов оцет, настърган джинджифил, зехтина, горчицата, солта и черния пипер.

Прехвърлете мидите в купата с винегрета; разбъркайте, така че да се покрият хубаво.

Поръсете задушените миди с нарязан на ситно зелен лук.

Сервирайте топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар