Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с джинджифил и мед

Печена тиква с джинджифил и мед

редакция:
Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Печена тиква с джинджифил и мед
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хапнете вкусна и здравословна печена тиква, която ще ви даде много фибри и витамини."

Необходими Продукти

  • тиква цигулка - 1 бр. малка
  • корен джинджифил - 1 бр.
  • мед - 5 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от семките, нарязва се на едри парчета заедно с кората.

Върху всяко парче тиква се слага настръган джинджифил.

Пече се тиквата в умерена фурна за 40 минути.

Непосредствено преди поднасяне върху всяко изпечено парче се слагат канела, запечени на сух тиган орехи и мед.

За да запази полезните си свойства, медът не трябва да се подлага на топлинна обработка.

Хапнете вкусна и здравословна печена тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: