Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с наденица на фурна

Макарони с наденица на фурна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Макарони с наденица на фурна
Снимка: Галя Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вие ни дайте един пакет макарони и наденица - а ние ще ви разкажем как да приготвите нещо наистина вкусно"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • лук - 1 глава
  • наденица - 2 парчета
  • сирене - 50 гр
  • яйца - 2 бр
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
  • кашкавал - 150гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам макароните предварително в подсолена вода и малко олио.

Слагам останалото олио в тигана и запържвам нарязания на ситно лук и по-късно добавям и нарязаната на кръгчета наденица.

Бъркам и щом омекне лукът, и се зачерви наденицата, прехвърлям в тавата при вече сварените и отцедени макарони.

В купа разбиваме двете яйца със прясното мляко и също ги добавяме в тавата заедно с натрошеното сирене.

Овкусяваме ястието и разбъркваме. Настъргваме обилно с кашкавал и запичаме до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: