Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 градуса. Измийте и нарежете спанака. Обелете домашната наденица. Лукът се нарязва на ситно. Пресовайте чесъна. Настържете сиренето.
Сварете макароните според инструкциите на опаковката, около 5-6 минути.
Лукът се запържва в загрятото олио, добавят се нарязаният колбас и чесънът.
След 2-3 минути добавете доматите от консерва, а когато заври сместа, поръсете с бульона, добавете черен пипер, сложете спанака и добавете прецедените макарони с малко вода, в която са се варили.
Смесете всичко заедно, прехвърлете в тава за печене, полейте със зехтин и поръсете с пармезан и сирене гауда.
Печете запеканката с макарони в предварително загрята фурна, около 20 минути, докато хубаво покафенее.
Сервирайте, докато ястието е топло!
Макароните на фурна с наденица ухаят страхотно и са много вкусни!