Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с наденица

Макарони на фурна с наденица

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Макарони на фурна с наденица
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Открихме още един вкусен начин за приготвяне на макарони и бързаме да го споделим с вас"

Необходими Продукти

  • наденица - 300 г домашна пушена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 200 г пресен
  • домати - 1 консерва, нарязан, със сок
  • бульон - 1 бр. кубче, телешки
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин - според нуждите
  • макарони - 400 г, по избор
  • гауда - 150 г
  • пармезан - 20 г, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса. Измийте и нарежете спанака. Обелете домашната наденица. Лукът се нарязва на ситно. Пресовайте чесъна. Настържете сиренето.

Сварете макароните според инструкциите на опаковката, около 5-6 минути.

Лукът се запържва в загрятото олио, добавят се нарязаният колбас и чесънът.

След 2-3 минути добавете доматите от консерва, а когато заври сместа, поръсете с бульона, добавете черен пипер, сложете спанака и добавете прецедените макарони с малко вода, в която са се варили.

Смесете всичко заедно, прехвърлете в тава за печене, полейте със зехтин и поръсете с пармезан и сирене гауда.

Печете запеканката с макарони в предварително загрята фурна, около 20 минути, докато хубаво покафенее.

Сервирайте, докато ястието е топло!

Макароните на фурна с наденица ухаят страхотно и са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: