Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с наденица на фурна

Картофи с наденица на фурна

МоникаМоника
Чирак
6633138
Картофи с наденица на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3-4
"Пожелаваме ви добър апетит с тази класическа комбинация от наденица и картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • наденица - 300 г.
  • моркови - 1 брой
  • бульон - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 (люта)
  • олио - 150 мл.
  • вода - 200 мл.
  • магданоз
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • розмарин - 1 клонче
  • доматено пюре - 2 с.л. (или един цял домат)
  • масло - 50 г.
  • лимони - 1 ч.л. кора
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и НЕ се обелват, остават се да киснат във дълбок съд със вода. Морковът се измива, обелва и се реже на купчета.

Една скилидка чесън се обелва и леко се смачква, но не се реже. Чушката се реже веднъж от дръжката до острото и се оставя.

В тиган се сипва олиото и се добавят моркова, чесъна, чушката и един бульон и се Пържи на умерен огън (съдържанието във тигана не трябва да се опържи тъй като, когато се сложи във казана ще прегори).

През това време нарязваме наденицата на не по-големи парчета от малкия ви пръст. Наденицата се прибавя във тигана и се запържва за кратко време, от горе се поръсва с лимоновата кора (а по желание може да изстискате 1 с.л. от сока).

Необелените картофи се режат на купчета не по-малки от 5-6 см. Слагат се във тепсия и се заливат със водата объркана със вегетата. Залива се със запръжката, прибавя се розмаринът и се поръсва със черен пипер.

Доматите се запържват с щипка сол и маслото. Заливат се картофите по-малко навсякъде. Пече се на 200 - 250 градуса до готовност.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Краси Начев
Краси Начев
По добре е наденица на жар, а картофи с чесън и копър за гарнитура!
13.11.2017 10:18
меги
меги
Изглеждат ужасно.
14.12.2013 11:24
4
1
1
Покажи всички подкоментари