Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Зеленчуци с наденица на фурна

Зеленчуци с наденица на фурна

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Зеленчуци с наденица на фурна
Снимка: Veselina
1 / 2
03/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"С тези зеленчуци с наденица на фурна гладни няма да останете"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 бр. малки
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 - 2 ч.л
  • брашно - 1 ч.л
  • вода - гореща
  • олио - 1/2 ч.ч. за пържене
  • олио - 4 с.л
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматен сок - 1 1/2 ч.ч
  • моркови - 1 бр.
  • зелен боб - 2 ч.ч. нарязан
  • картофи - 10 бр.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме олиото, в което ще пържим в тиган на котлона, и го сгорещяваме. Нарязваме наденичките на парчета. Изпържваме ги от двете страни. Вадим ги като ги изпържим в чиния. Белим картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на дълго на полумесеци. Измиваме картофите.

Взимаме си тава и в нея слагаме картофите. Нарязваме си пипера на дребно. Зеления боб го почистваме и режем на малки парчета, един на 2, 3 парчета. Почистваме си лука и го нарязваме на дребно. Моркова го почистваме и нарязваме на много дребно.

Моркова, боба и пипера и лука ги разпределяме отгоре, като смесваме хубаво с картофите. Посоляваме на вкус. Между тях слагаме парчетата изпържена наденица. Поливаме с 4 с.л олио и доматения сок, който предварително сме си приготвили, като сме настъргали на ренде домати или използваме готови от шише.

В 1 ч.ч гореща вода слагаме 1 ч.л брашно и разбъркваме с малка лъжица да се разтвори. Прибавяме и него. Наливаме още гореща вода да покрие всичко и малко над него. Печем на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: