Начин на приготвяне
Слагаме олиото, в което ще пържим в тиган на котлона, и го сгорещяваме. Нарязваме наденичките на парчета. Изпържваме ги от двете страни. Вадим ги като ги изпържим в чиния. Белим картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на дълго на полумесеци. Измиваме картофите.
Взимаме си тава и в нея слагаме картофите. Нарязваме си пипера на дребно. Зеления боб го почистваме и режем на малки парчета, един на 2, 3 парчета. Почистваме си лука и го нарязваме на дребно. Моркова го почистваме и нарязваме на много дребно.
Моркова, боба и пипера и лука ги разпределяме отгоре, като смесваме хубаво с картофите. Посоляваме на вкус. Между тях слагаме парчетата изпържена наденица. Поливаме с 4 с.л олио и доматения сок, който предварително сме си приготвили, като сме настъргали на ренде домати или използваме готови от шише.
В 1 ч.ч гореща вода слагаме 1 ч.л брашно и разбъркваме с малка лъжица да се разтвори. Прибавяме и него. Наливаме още гореща вода да покрие всичко и малко над него. Печем на 200 градуса до готовност.