Начин на приготвяне
Накълцайте чесъна на ситно и го запържете на слаб огън в зехтина. Въпреки слабия огън, внимавайте да не покафенее.
Сложете тиквичките нарязани на кубчета, без да ги белите.
Задушете всичко за 10-12 минути, а през това време сварете пастата в леко подсолена вода според указанията на пакета.
Към готовите тиквички прибавете измитите листа пресен босилек, филетата аншоа и сметаната.
Пасирайте до фин и гладък сос и върнете на огъня при слаба температура и непрекъснато бъркане за 2 минути.
Сварената паста прецедете, минете през течаща студена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Отцедете добре и разпределете в чинии за сервиране.
Залейте обилно с ароматния сос от тиквички и отгоре накъсайте хидратираните сушени домати.
Не е нужно да се посолява допълнително, поради солената аншоа в соса, която е напълно достатъчна.
Добър апетит!