Торта Шоколадова магия

Boriana IlievaBoriana IlievaНовак1011
09/08/2019
"Няма магия в шоколада, но в торта, приготвена с много любов и шоколад има магия и още как "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 325
  • Преглеждания за месеца464
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За сиропа
  • вода - 400 мл
  • захар - 400 г
  • разтворимо кафе - 1 с.л.
  • какао - 30 г
  • коняк - 1 с.л.
  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 90 мл
  • вода - 90 г
  • какао - 40 г
  • брашно - 135 г
  • бакплувер - 20 г
  • сол - 1 щипка
  • За заливката
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 100 г
  • брашно - 35 г
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • течен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа:

В една тенджера слагаме продуктите за сиропа. Когато заври махаме от котлона и оставяме настрани да изстине.

За блата:

В купата на миксера разбиваме: 3 яйца, 100 г захар, 1 ванилия.

Разбиваме ги хубаво с миксера. След това, докато разбиваме, прибавяме още 90 мл олио и 90 мл вода. Отгоре пресяваме 40 г какао, 135 г брашно, 20 г бакпулвер и една щипка сол. Разбъркваме сместа с шпатула.

В тава 32 × 25 намазваме с масло, изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути на въздух. След като извадим блатът от фурната, докато е още горещ, изсипваме студения сироп и оставяме настрани да изстине и да попие изцяло сиропа.

За заливката:

На среден огън в тенджера слагаме 300 мл прясно мляко, 100 г захар, 35 г брашно и разбъркваме постоянно с телена бъркалка. След като заври махаме от котлона настрани и прибавяме 100 г шоколадов кувертюр, разбъркваме хубаво и след това добавяме 150 г течен шоколад.

Разбъркваме и застиламе хубаво десерта ни. Оставяме в хладилника да изстине. Може да сервирате с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар