Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Смесете ги с кондензираното мляко и разтопеното масло на стайна температура. Разбъркайте.
Добавете брашното и содата, предварително угасена с лимоновия сок. Прибавете какаото и ванилията и разбъркайте до еднородност. Накрая изсипете фъстъците и разбъркайте.
Покрийте дъното на подходяща тавичка за печене с домакинска хартия.
Изсипете сместа и я разстелете равномерно.
Изпечете блата в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Охладете готовият блат и го разрежете през средата, хоризонтално, за да се получат два блата.
Пригответе захарен сироп и сиропирайте блатовете.
Разбийте сладкарската сметана, прибавете заквасената сметана и кондензираното мляко. Разбъркайте с миксер до получаването на гъст крем. Прибавете Нутелата и разбъркайте до хомогенност.
Намажете блатовете и сглобете тортата. Намажете тортата от всички страни с крема и я оформете.
За да глазирате тортата, разтопете кафявата и бяла Нутела по отделно на водна баня.
Сипвайте по малко от двата вида шоколад в центъра на тортата, като редувате - кафяв, бял, кафяв и така до изчерпване на количеството.
Загладете и с помощта на клечка за зъби или дървено шишче оформете шарките, като издърпвате от центъра към периферията.
Завършете, като гарнирате с филиран бял шоколад и шоколадова роза.
Оставете за 3-4 часа шоколадовата торта на хладно, за да се спои, след което нарежете и поднесете.
Добър апетит!
Тортата Шоколадова мечта е готова.