Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта на пухкава смес. Добавяме олио, киселото мляко с разбита в него сода, свареното кафе и какаото. Разбърква се добре.
Натрошаваме счукани лешници и прибавяме в сместа. Накрая сипваме брашното, смесено с бакпулвера и разбъркваме, за да няма бучки.
В тавичка върху хартия за печене изсипваме кексовата смес. Печем в загрята фурна до суха клечка. Изважда се сладкишът и с вилица се надупчва отгоре. Приготвя се заливка, като се разтопява маслото, добавя се захарен сироп и шоколад.
Разбърква се до гладка смес. Заливаме сладкиша и оставяме да се охлади. Отгоре се поръсва с цветен кокос. Нарязваме и сервираме - ще си оближете пръстите!