Мини еклери с ванилов крем

К.ГеоргиеваК.ГеоргиеваЧирак53121
09/08/2019
"Мини еклери за всички, които хич не се притесняват да се изфукат, че могат да изядат цяла дуцина "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, олиото, солта и ванилията се слагат в тенджера на котлона. Щом сместа заври се добавя наведнъж брашното и се бърка енергично с дървена лъжица, докато се образува топка тесто.

Готовото тесто се сваля от котлона, прехвърля в купа и се оставя да се поохлади преди да се добавят яйцата към него, но трябва да бъде все още топло.

Яйцата се добавят едно по-едно към свареното тесто, като след всяко добавяне тестото се разбърква хубаво докато яйцето се поеме и сместа стане еднородна. Продължава се с добавянето на яйцата, докато тестото стане гладко и лъскаво, не е твърдо, нито се разтича.

С помощта на супена лъжица или шприц върху тава, застлана с хартия, се оформят малки кръгли еклерчета, като с мокър пръст се заглажда връхчето.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса /зависи от фурната/ за около 30-35 мин. докато добият златист загар. Оставят се 10 минути след изпичане вътре във фурната, за да не спихнат.

Щом изстинат се пълнят с ваниловия крем, който се приготвя по следния начин: 700 мл от млякото се слага в тенджера на котлона да заври. Останалите 300 мл мляко, яйцата, захарта, ванилията и брашното се разбиват. Добавят се към врящото мляко, като котлонът се намалява на средна температура /при мен 5-та от 10 степени/ и се вари до сгъстяване. Сваля се от котлона, като по желание може да се добави малко краве масло /1-2 с.л./.

Готовите еклери се пълнят с крема с помощта на шприц и се подреждат в поднос. Може да се залеят с разтопен шоколад, смесен с краве масло /на 100 г шоколад около 20 г масло/.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар