Мини еклери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мини еклери1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25-30 бр.
"Според диетолозите може да ядете, колкото си искате мини еклери, защото калориите от тях просто не се броят"

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 200 грама
  • яйца - 4 - 5 броя
  • прясно мляко - 500 мл, за крема
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • захар - на пудра за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата за заври заедно с олиото. Изсипете брашното наведнъж, отместваме съда от огъня и бъркайте енергично, докато се получи гладка смес.

Оставете сместа да изстине, след което прибавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато.

Сместа за еклерите се поставя в пош и се оформят малки форми върху фолио или хартия за печене.

Загрейте фурната до 160 градуса и сложете мини еклерчетата да се изпекат до зачервяване (без да отваряте фурната).

Когато са готови, не бързайте да ги вадите, а оставете еклерчетата да изстинат на леко отворена и изключена фурна.

За да приготвите крема сложете млякото и захарта да заврат.

Разбийте яйцата с миксер, прибавете брашното и 50-60 мл мляко или вода, докато се получи кашица.

На тънка струя сипвайте кашицата в горещото мляко, разбърквайте енергично и внимаваме да не се получат бучки.

Мини еклерите се пълнят с удължената приставка на шприц с крема.

Накрая се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
410
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Мммм....много обичам еклери!
05.04.2016 19:56
3
Езерка
Езерка
Над 44 години правя еклери:500 млл вода да заври с едно пакетче масло(125 гр),щипка сол и щипка лим.киселина.Приусилено бъркане се прибавя 200 гр брашно и когато започне тестото да се отделя от стените на съда се дръпва на страни.След като поизстине се прибавят едно по едно 5-6 яйца в зависимост от големината им,С помощта на лъжица оформяте еклерите на тава и печете при 200градуса без да отваряте.Кремът е най-обикновен.но много вкусен:1 л млеко ,нишесте ванилия,две чаени чаши захар и адна ванилия за аромат.Еклерите се пълнят като се цепват от страни.
07.03.2014 09:47
13
4
Катя
Катя
Последно,колко яйца са необходими?
29.09.2013 16:39
5
1
Нели
Нели
Благодаря за рецептата! Цялото ми семейство обожава еклери.Станаха перфектни, но към крема добавих и 2 ванилии.
24.02.2013 17:12
1
2
Лили
Лили
Обожавам еклери! При първа възможност ще опитам рецептата. Малко се притеснявам, защото досега не съм правила кремове с яйца, но изглажда лесно.Любопитно ми е колко еклери се получават от една доза (приблизително)
10.06.2012 11:40
g.dimitrova
g.dimitrova
супер са и са много лесни
09.06.2012 14:45
Ваня
Ваня
Чудесни еклери, вече няколко пъти ги правя .
Благодаря !
10.04.2012 07:37
1