Начин на приготвяне
Сипете в тенджера на котлона водата, олиото и солта. Щом заври, свалете от огъня и сипете брашното.
Разбъркайте с помощта на дървена лъжица. Чукнете едно след друго яйцата и бъркайте, докато се смесят добре. Сипете тестото за еклерите в пош и шприцовайте в тава, предварително постлана с хартия.
Печете вашите еклери, докато станат готови на 180 градуса.
През това време направете крема за еклерите. Оставете 100 мл мляко настрана, а другото смесете заедно със захарта и разтопете на колтон.
След като заври, добавете ванилиите и оставете настрана да се охлади.
Разрежете внимателно мини еклерчетата по средата и напълнете с крем.
Мини еклерите с домашен крем поднесете за делник и празник.
Коментари