Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Мини еклери с домашен крем

Мини еклери с домашен крем

Мини еклери с домашен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Тези мини еклерчета изчезват едно по едно за броени минути, уверяваме ви в това"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • крем
  • яйца - 2 бе.
  • захар - 3.5 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера на котлона водата, олиото и солта. Щом заври, свалете от огъня и сипете брашното.

Разбъркайте с помощта на дървена лъжица. Чукнете едно след друго яйцата и бъркайте, докато се смесят добре. Сипете тестото за еклерите в пош и шприцовайте в тава, предварително постлана с хартия.

Печете вашите еклери, докато станат готови на 180 градуса.

През това време направете крема за еклерите. Оставете 100 мл мляко настрана, а другото смесете заедно със захарта и разтопете на колтон.

След като заври, добавете ванилиите и оставете настрана да се охлади.

Разрежете внимателно мини еклерчетата по средата и напълнете с крем.

Мини еклерите с домашен крем поднесете за делник и празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Четете си рецептите преди да ги публикувате!Непълна и неточна рецепта(и за еклерите и за крема)
17.01.2024 11:34
2