Равиоли с пиле

Богдана
Богдана
Новак
11/06/2013
"Още не е обяд, а ние си мечтаем за ароматни равиоли с пиле "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 035
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 75 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • за плънката
  • пилешко месо - 200 г сварено
  • картофи - 2 бр. сварени
  • лук - 1 стрък
  • къри - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 5 - 6 щипки
  • сол
  • зехтин - 100 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто за равиоли като пресеете брашното с 1-2 щипки сол. Направете кладенче в средата и сложете вътре разтопеното масло и 100 мл хладка вода.

Умесете гладко, еластично тесто и го оставете поне за 2 часа в хладилник, покрито с кърпа.

Пригответе плънката. За целта пасирайте картофите, пилешкото месо и лука. Добавете и подправките и сложете на котлона за 7-8 минути на слаб огън.

Разточете тестото и отрежете кръгове с диаметър поне 7-8 сантиметра. Поставете в центъра на всеки от тях по малко от плънката, сгънете го на две и с вилица запечатайте краищата.

Изпържете равиолите в зехтин за около 5 минути. Отцедете от излишната мазнина и поднесете.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар