Начин на приготвяне
Разтопете кравето масло. Пресейте брашното с щипка сол.
Към него добавете леко затопленото прясно мляко, яйцето, охладеното, но все още течно краве масло, захарта и щедра щипка настъргана лимонова кора.
Замесете меко тесто, сложете го в набрашнена купа, покрийте с кърпа и оставете така за 30 мин, докато тестото се отпусне.
В купа сложете рикотата с 2 с.л. пудра захар и хомогенизирайте до гладкост. На набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 2-3 мм.
С кръгла формичка или чаша изрежете дискове. В средата на всеки диск сложете по лъжичка рикота и лъжичка боровинков конфитюр.
Прегънете кръга да стане на полумесец и с вилица притиснете по ръбовете добре, за да не се отворят равиолите при пържене.
Изпържете сладките равиоли с боровинков пълнеж в сгорещено олио до приятен загар.
Извадете на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина от сладките бухтички, и още топли ги поръсете с пудра захар примесена с една ванилия.
Да ви е сладко!