Начин на приготвяне
Замесете тестото за равиолите, като направите кладенче в брашното и изсипете зехтина и предварително разбитите яйца. Замесете леко твърдо тесто.
Увийте го в свежо фолио и оставете за около 30 мин. да се отпусне. Междувременно смесете трите вида сирена с яйцето и пригответе плънката.
При готовност на тестото го разточете с машина за паста на тънки листове. Нарежете с кръгла формичка. Намажете с пръст натопен в малко вода по ръба на кръгчетата.
Сложете малко от плънката. Отгоре захлупете с друго кръгче. Натиснете леко около плънката, за да залепите краищата и да изкарате въздуха.
Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерен огън на котлона.
Запържете пилешките кубчета за около 7 мин., като разбърквате, за да се запържат кубчетата от всички страни. Добавете чесъна и ригана. Разбъркайте и гответе около 2 мин. още.
Добавете спанака и предварително изпечената и нарязана на дребно червена чушка. Разбъркайте и добавете и доматения сос, млякото и бульона. Разбъркайте хубаво.
Оставете соса да заври и добавете равиолите. Гответе около 7 мин. и добавете накъсаната на парченца моцарела. Гответе още около 3-5 мин., да се разтопи и отстранете от котлона.
Забележка: От продуктите за тестото направих около 60 тортелини и равиоли с различни плънки и въпреки това ми остана тесто.
Старайте се при избора на форма за нарязване на пастата да правите по-малко ненужни изрезки, тъй като вече разточено и разрязано тестото става твърдо и после, като се намачка на топка, не може (или е прекалено трудно) да се разточи отново и оформи паста.
Продуктите за соса са за около 20 равиоли.
Равиолите с пиле и спанак са готови.
Рецептата за тестото е адаптирана от cooks-and-bakes.com