Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с пиле и спанак

Равиоли с пиле и спанак

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Равиоли с пиле и спанак
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
02/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Не обещаваме, че ще е лесно, но гарантираме, че ще е уникално вкусно"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр. средно големи
  • брашно - 300 - 320 г Семола и допълнително за поръсване
  • зехтин - 2 с.л.
  • за пълнежа
  • моцарела - 50 г
  • рикота - 3 - 4 с.л.
  • пармезан - 50 г
  • яйце - 1/2 бр. разбито
  • за соса
  • пилешко филе - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматен сос - 100 мл с босилек
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 ч.л.
  • спанак - 3 с.л. бланширан и нарязан
  • чушка - 1 бр. печена и обелена
  • пилешки бульон - 200 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • моцарела - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото за равиолите, като направите кладенче в брашното и изсипете зехтина и предварително разбитите яйца. Замесете леко твърдо тесто.

Увийте го в свежо фолио и оставете за около 30 мин. да се отпусне. Междувременно смесете трите вида сирена с яйцето и пригответе плънката.

При готовност на тестото го разточете с машина за паста на тънки листове. Нарежете с кръгла формичка. Намажете с пръст натопен в малко вода по ръба на кръгчетата.

Сложете малко от плънката. Отгоре захлупете с друго кръгче. Натиснете леко около плънката, за да залепите краищата и да изкарате въздуха.

Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Загрейте зехтина в дълбок тиган на умерен огън на котлона.

Запържете пилешките кубчета за около 7 мин., като разбърквате, за да се запържат кубчетата от всички страни. Добавете чесъна и ригана. Разбъркайте и гответе около 2 мин. още.

Добавете спанака и предварително изпечената и нарязана на дребно червена чушка. Разбъркайте и добавете и доматения сос, млякото и бульона. Разбъркайте хубаво.

Оставете соса да заври и добавете равиолите. Гответе около 7 мин. и добавете накъсаната на парченца моцарела. Гответе още около 3-5 мин., да се разтопи и отстранете от котлона.

Забележка: От продуктите за тестото направих около 60 тортелини и равиоли с различни плънки и въпреки това ми остана тесто.

Старайте се при избора на форма за нарязване на пастата да правите по-малко ненужни изрезки, тъй като вече разточено и разрязано тестото става твърдо и после, като се намачка на топка, не може (или е прекалено трудно) да се разточи отново и оформи паста.

Продуктите за соса са за около 20 равиоли.

Равиолите с пиле и спанак са готови.

Рецептата за тестото е адаптирана от cooks-and-bakes.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: