Начин на приготвяне
60 г кокосови стърготини се смилат на прах, може и не прекалено фин. Към тях се слагат и две супени лъжици несмляни стърготини, за да се усещат.
Белтъците се разбиват с щипка сол и преди да станат на твърд сняг се сипва по малко 20 г. от захарта.
Към белтъчния сняг се сипва на части смес от останалата захар и кокоса. Бърка се с плавни движения.Трябва да се постигне такава консистенция, че когато гребнете да пада на тежки конци.
Сместа се разделя на три части и всяка се оцветява в различна сладкарска боя, за предпочитане течна. Количеството на боята ще зависи от интензитета на цвета, който искате да постигнете.
Три широки и плоски тави се покриват с хартия за печене. Загребва се от първия цвят с малка лъжичка и се слага да падне под формата на кръгче-бутонче върху хартията. Трябва да има разстояние между всяко.
Тавите се оставят да поизсъхнат за 1 час и после се запичат в загрята на 140 градуса за 12 до 15 минути.
Оставят се да изстинат и са готови.
* Съхранявайте кокоските в добре затворен съд, за да не омекват.
Да ви е сладко!