Тиквеник без пържене

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
343
3k
2k
1k
4
11/08/2019
"Е, не е лошо да похапнете нещо сладичко, особено, щом няма и да е пържено "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 812
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Може да ползвате и замразена тиква, както аз в случая.

Вземете две кори за баница и ги поставете една върху друга. Намажете с олио.

Разпределете 1/5 от настърганата тиква равномерно навсякъде. Поръсете с две супени лъжици захар, малко едро смлени орехи, канела и стафиди. Навийте на руло откъм широката част на корите и завийте на охлюв.

Подмажете тава (30 см) с малко олио. Сложете в центъра първата навита кора. Продължете по същия начин и с останалите кори.

Разтопете маслото и намажете с него тиквеника.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, до приятен загар.

След като извадите от фурната, напръскайте тиквеника с малко студена вода и го завийте с памучна кърпа.

Щом се охлади напълно поръсете с пудра захар и сервирайте.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар