Солени палачинки с тиквички и кисело мляко

ДариатиДариатиЧирак74725
12/08/2019
"Солените палачинки са ни любими - защото тях може да ги хапваме и на закуска, и на обяд, че дори и за вечеря "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо448
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и настъргват. Посоляват се и се оставят за пет минути.

Ако се отдели течност тя НЕ се изхвърля, оставя се. Чукват се яйцата при тиквичките и се обърква. Добавя се прясното мляко.

В киселото мляко се слага содата и след като шупне се прибавя към останалите продукти. Накрая се добавя брашното. Сместа трябва да е като боза.

С черпак се гребва от нея и се разстила в загрят тиган, с 1 с.л. мазнина. Като се изпече (появяват се мехурчета отгоре) се обръща от другата страна.

Поднасят се намазани с крема сирене, млечна салата или друго по ваш вкус.

Източник на рецептата: Черпак с мерак.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар