Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пържени бейби калмарчета

Пържени бейби калмарчета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пържени бейби калмарчета3 / 3
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Бирите да са студени и някой да носи от тези пържени бейби калмарчета - така си представяме Рая"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г бейби калмарчета (почистени)
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте калмарчетата много добре и нарежете на тънки ивици. Отцедете излишната вода и овкусете със сол, щипка черен пипер и лимон.

След като постоят за около 15 минути ги оваляйте в брашно, като гледате навсякъде да са покрити. Изтръскайте излишното брашно, като ги поставите в гевгир.

Загрейте повече мазнина и ги изпържете на няколко пъти, за да не се слепват.

По 2-3 минути им стига до получаване на хубав златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: