Начин на приготвяне
Дъч бейби е голяма палачинка, запечена на фурна. Тя е идеална за споделяне с приятели, за десерт или закуска.
Най- често се гарнира с пресни ягоди и пудра захар, но може да се поднесе и със сладка и топинги, както и с други пресни плодове.
Ще ви бъде необходим широк тиган или съд/тавичка с дръжки, годна за готвене както на котлон, така и за фурна. Диаметърът да е около 26-28 см.
Сместа за палачинката се забърква, като първо се разбият яйцата със захарта до втечняване. Добавят се млеката, олиото, щипка сол, ванилов екстракт и се разбива добре.
Накрая се пресява брашното на части и се слага малко по малко до постигане на консистенция малко по-гъста от на боза.
На котлона при умерен огън се загрява маслото и сместа за Дъч Бейби се излива равномерно по цялата повърхност. Оставя се за 2-3 минути, а през това време се загрява фурната до 200 градуса на горен и долен реотан или само горен.
Съдът се дърпа от котлона и пъха в загрятата фурна.
Пече се до златист загар около 15 минути, в зависимост от дебелината на палачинката.
Изважда се и докато е гореща отгоре ѝ се подреждат пресни плодове, поръсва се с топинг, сметана и пудра захар - това е по ваш вкус и въображение.
Аз направих своята сладка палачинка Дъч Бейби с пресни мандарини, сладко от цели смокини, ягодов топинг и бита сметана.
Разкош, който си заслужава да опитате!
Да ви е сладко!