Миди пане за мезе

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11158286
12/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • миди - 2 кг
  • копър - една малка шепа
  • сол - 1 л
  • бира - 1 в.ч.
  • За панировката
  • брашно - 1 в.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите с четка и ги слагаме в тенджера да се варят, вътре прибавяме копър, сол, бира и вода, след като се отворят са готови, тези, които не се отворят, не са годни за консумация и се изхвърлят.

Отделяме мидите от черупките и приготвяме панировката.

В една голяма купа слагаме съставките за панировката и правим сместа като каша, след което взимаме един тиган, загряваме мазнина и една по една потапяме мидите в панировката и пускаме в загрятата мазнина, пържим до златисто.

Сервираме топли, стават идеално за бирено мезе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар