Начин на приготвяне
Срежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета. Подредете върху намазания със зехтин хляб, домати, моцарела и маслини.
Напръскайте със зехтин. Посолете със сол на вкус и украсете с пресен босилек.
P.S: Пане кунзато означава подправен хляб и е огромен отворен сандвич. Прави се, като се вземе току-що опечен хляб, още топъл от фурната и се напръска със зехтин. След това се прави плънка по желание.
Плънките могат да бъдат най-различни:
- чери доматчета, каперси, тънко нарязан лук, аншоа.
- доматчета, сушени домати, грилован патладжан, моцарела, риба тон и др.