Карфиол пане

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Карфиол пане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Панирани вкусотии, които може да хапвате като мезе за бира или да поднесете със свежа салата за обяд!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1.2 - 1.5 кг розички
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • къри - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути.

След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко водичка и разбийте на гъста каша.

Потапяйте всяка розичка карфиол в панировката и пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар на маслена баня.

Отцеждайте готовия карфиол пане в кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Архи.
Когато сваряваш карфиолът,постави един дафинов лист във врящата вода и той ще
тушира миризмата му.
23.08.2024 15:28
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Рецептата е добра и очаквах да му се попромени вкуса, но за жалост пак не успях да го харесам.
10.04.2016 14:41
ана
ана
Страхотна рецепта, впечатлих още от първото приготвяне няколко човека!
02.10.2014 15:13
пепа
пепа
аз го правя без варене пак става много добре както и с варене
15.10.2013 17:12
3