Миди пане за мезе

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Миди пане за мезе3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • копър - една малка шепа
  • сол - 1 л
  • бира - 1 в.ч.
  • За панировката
  • брашно - 1 в.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите с четка и ги слагаме в тенджера да се варят, вътре прибавяме копър, сол, бира и вода, след като се отворят са готови, тези, които не се отворят, не са годни за консумация и се изхвърлят.

Отделяме мидите от черупките и приготвяме панировката.

В една голяма купа слагаме съставките за панировката и правим сместа като каша, след което взимаме един тиган, загряваме мазнина и една по една потапяме мидите в панировката и пускаме в загрятата мазнина, пържим до златисто.

Сервираме топли, стават идеално за бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: