Начин на приготвяне
Разбивам яйцата със захарта на хубав крем. Прибавям олиото и ванилията.След това прибавям по малко от брашното с бакпулвера и бъркам със сладкарска шпатула внимателно.
Преди да започна да разбивам, обелих 3 ябълки и ги нарязах на малки фини парченца.
В разбитите яйца, олио и брашно слагам и ябълките. Изсипвам в продълговата тавичка с хартия. След това обелвам и другите 3 ябълки, режа ги на фини полумесеци и ги редя отгоре върху сладкиша, без да натискам, като ги застъпвам.
Слагам да пека в загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин. Проверявам с клечка дали е изпечено.
Не трябва да загарят и да потъмняват ябълките отгоре, защото се губи красивият им вид. Загрявам мармалад от кайсии и с четка намазвам хубаво сладкиша отгоре.
Оставям в хладилника за 2 часа да се охлади.
Нежен и ароматен и сочен сладкиш, опитайте го!