Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в малко вода с една кафяна чашка ром. Нарежете ябълките на тънки резени и ги полейте с лимоновия сок.
В купа изсипете захарта и омекналото краве масло. Разбийте с миксер до хомогенност. Добавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксер до получаване на гладък крем.
В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и канела.
Към маслената смес изсипете на порции сухата бъркайки с лъжица.
Сложете подсушените с малко брашно стафиди и хомогенизирайте сместа.
Застелете правоъгълна тавичка 18/28 см с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес.
Върху нея със застъпване и в редички наредете резените ябълки, а между тях черешите.
Може да ползвате захаросани или такива от компот. Поръсете сладкиша с една супена лъжица кафява захар.
Изпечете ябълковия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.
Изпеченият сладкиш с ябълки и череши посипете с пудра захар.
Да вие сладко!
Коментари