Полента с миди и скариди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11019102
13/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън на ситно. В тиган загрейте една кафена чашка зехтин, пуснете чесъна, добавете щедра щипка магданоз и запържете за няколко мин.

Добавете микса от миди и скариди. Може да ги сложите направо замразени. Разбъркайте и излейте бялото вино. Ичакайте няколко минути да се изпари алкохолът. Налейте доматеното пюре и една к.ч. топла вода.

Гответе рагуто около 15 мин. или докато сосът се сгъсти и остане почти на мазнина. Отстранете от котлона докато приготвите полентата.

В тенджера налейте литър вода. Изсипете царевичното и бялото брашно, посолете и сложете на умерен котлон. Започнете веднага да бъркате докато полентата се сгъсти. Продължете да готвите още 20 мин.като бъркате енергично с дървена лъжица. Отдръпнете готовата полента.

Насипете веднага в чинии, а отгоре разсипете от соса. Поднесете веднага!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар