Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с ориз по бургаски

Миди с ориз по бургаски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Миди с ориз по бургаски
Снимка: Eva
1 / 2
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 1.5 кг
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите и им остъргваме черупките.

Задушаваме наситнения лук в сгорещеното олио, прибавяме ориза, солта и заливаме с 4 ч.ч. гореща вода.

Когато водата заври изсипваме мидите и подправяме с черен пипер.

Готвим докато мидите се отворят и оризът изпълни черупките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: