Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Морски дявол и скариди

Морски дявол и скариди

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Морски дявол и скариди
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Днес наистина ядем морски дарове, а вие?"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 1 филе
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • лимон - 1 бр., сок и малко кора
  • рибен бульон - 100 мл (или вода)
  • сметана - 200 мл готварска
  • скариди - 15 бр.
  • магданоз - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морския дявол на парчета с дебелина на пръста, така че да не са по-дебели от 2 сантиметра.

Запържете ги в малко зехтин. Месото на дявола е крехко, достатъчно е да се запържи за кратко от двете страни (около 1.5 минути).

Извадете пържения дявол. Добавете маслото към мазнината за пържене. Оставете да се разтопи. Добавете лимоновия сок, рибен бульон или вода и оставете да заври.

Изсипете готварската сметана, добавете сол и черен пипер. Варете няколко минути, докато всички съставки се комбинират. Добавете нарязания магданоз.

Сервирайте пържения морски дявол в чиния, поляти с лимонов сос.

Запържете скаридите за кратко от двете страни в тиган за 4 минути добавете към вече сервирания дявол.

Удоволствие за небцето е този морски дявол със скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: