Начин на приготвяне
Нарежете морския дявол на парчета с дебелина на пръста, така че да не са по-дебели от 2 сантиметра.
Запържете ги в малко зехтин. Месото на дявола е крехко, достатъчно е да се запържи за кратко от двете страни (около 1.5 минути).
Извадете пържения дявол. Добавете маслото към мазнината за пържене. Оставете да се разтопи. Добавете лимоновия сок, рибен бульон или вода и оставете да заври.
Изсипете готварската сметана, добавете сол и черен пипер. Варете няколко минути, докато всички съставки се комбинират. Добавете нарязания магданоз.
Сервирайте пържения морски дявол в чиния, поляти с лимонов сос.
Запържете скаридите за кратко от двете страни в тиган за 4 минути добавете към вече сервирания дявол.
Удоволствие за небцето е този морски дявол със скариди.