Начин на приготвяне
Нарежете скилидките чесън на ситно. В тиган загрейте една кафена чашка зехтин, пуснете чесъна, добавете щедра щипка магданоз и запържете за няколко мин.
Добавете микса от миди и скариди. Може да ги сложите направо замразени. Разбъркайте и излейте бялото вино. Ичакайте няколко минути да се изпари алкохолът. Налейте доматеното пюре и една к.ч. топла вода.
Гответе рагуто около 15 мин. или докато сосът се сгъсти и остане почти на мазнина. Отстранете от котлона докато приготвите полентата.
В тенджера налейте литър вода. Изсипете царевичното и бялото брашно, посолете и сложете на умерен котлон. Започнете веднага да бъркате докато полентата се сгъсти. Продължете да готвите още 20 мин.като бъркате енергично с дървена лъжица. Отдръпнете готовата полента.
Насипете веднага в чинии, а отгоре разсипете от соса. Поднесете веднага!
Да ви е сладко!