Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Пържени калмари с чесън

Пържени калмари с чесън

Пържени калмари с чесън
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
1 / 3
30/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Направете вкуса на пържените калмари още по-страхотен с малко чесън и лимон"

Необходими Продукти

  • калмари - 200 - 250 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 щипка
  • бяло вино - 10 - 15 мл
  • лимони - 1/4
  • розмарин - 2 щипки пресен
  • масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се почистват и нарязват на тънки шайби.

Слагат се добре нагорещен тиган с малко олио.

Добавя се чесънът, който е нарязан на много ситни кубчета, заедно с розмарина.

Когато калмарите на тиган достигнат златист загар, добавяме малко бяло вино, за да ги фламбираме.

Оставяме малко да поври любимият аламинут, като добавим и маслото за около минута.

Поднасяме пържените калмари с чесън с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: