Начин на приготвяне
Приготвяме си дзадзики соса:
Обелваме краставицата и я настъргваме (може и със сокоистисквачка) целта е да отделим настърганата краставица от водата, като поръсваме с малко сол и изчакваме докато се отдели водата.
Вземаме сместа и я подсушаваме с кухненска хартия. След това към подсушената краставица в купа добавяме киселотото мляко и заквасената сметана.
Разбъкваме и добавяме копъра и ментата (ситно нарязани) + 1/2 сок от лайм, щипка черен пипер, червен пипер, сол на вкус и 4 скилидки счукан чесън, разбъркваме и оставяме в хладилника за около 15-тина минутки да стегне.
Приготвяне на бургер кюфтетата:
Преди да ги сложим на скарата /тигана/, намазваме с мазнина от двете страни всички кюфтета.
С малко мазнина пържим и прибавяме сос уорчестър на вкус, за да придобият пушен аромат. Малко преди кюфтетата да са готови, прибавяме чедър и го запичаме отгоре на кюфтето.
Запичаме си питките леко във фурната за около 2 минутки и сглобяваме бургера, като слагаме първо дзадзики соса, след това домат, кюфтенце и зеленчуци!
По желание добавяме и барбекю сос отгоре и затваряме с намазана със дзадзики сос останалата питка.
Да ви е сладко!