Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашен бургер с барбекю сос

Домашен бургер с барбекю сос

MarianeMariane
Джедай
5611k
Домашен бургер с барбекю сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"О, ще хапнем един домашно приготвен бургер и ще пожелаем много здраве на диетите"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 750 г
  • наденица - 250 г сурова
  • лук - 1 глава
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • галета - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • марули - 1 бр.
  • питки - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • за соса
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 3 с.л. малцов
  • доматен сос - 1/3 ч.ч.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете мляното телешко месо с каймата от суровата наденица, добавете ситно нарязания лук, галетата и яйцето и омесете каймата. Разпределете на 6 части, придайте им кръгла форма с дебелина 1.5 см и замразете за 30 минути във фризер.

Телешките кюфтета се пекат в предварително загрят тиган с незалепващо дъно или на скара за около 6-8 минути на страна. Лукът се нарязва на тънки кръгове и се запържва в олиото до златисто. Марулята се измива и подсушава, а доматът се нарязва на тънки резени.

Срежете питките на две, като внимавате да разрежете до край. Във всяка питка се поставя по парче маруля, изпеченото телешко кюфте, резени домати и по малко лук.

Преди поднасяне се залива с барбекю соса, която се приготвя като ситно нарязаният лук се задуши 5-6 минути до омекване, добавят се оставалите съставки, разбърква се, кипва се и се вари 3-4 минути на тих огън.

Към бургера могат да се прибавят и различни добавки: бекон, сирене, чушки или продукти по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Потекоха ми лигите. Толкова вкусно ми звучи, но мисля да заменя наденицата със свински шницел ;)
22.05.2016 00:18
2