Начин на приготвяне
Смесете каймата с подправките. С ръце месете докато се смесят всички съставки.
Оформете 2 големи плоски кюфтета. Поставете ги в чиния като ги намажете със зехтин.
Загрейте барбекюто на силна температура. Изпечете слайсовете бекон до покафеняване, като ги обърнете веднъж.
Поставете бургерите на барбекюто и печете за около 8 мин. от всяка страна до готовност. Не натискайте бургерите с шпатула, за да не изтекат вкусните сокове.
Срежете питките за бургер през средата и запечете долната част за няколко минути на барбекюто.
Оформете бургера, като намажете с барбекю сос долната част на питката, поставете изпечения бургер, кръгче домат, изпечен бекон и горната част на питката.
Бургерът с бекон и барбекю сос е готов.