Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип с патладжан и маслини

Дип с патладжан и маслини

ГеновеваГеновева
Готвач
1389901k8822
Дип с патладжан и маслини
Снимка: Геновева
2 / 3
14/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средни
  • маслини - 4 бр. черни без костилка
  • майонеза - 200 мл
  • орехи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пекат и се белят. Режат се и се минават през чопър или блендер. Към тях добавете орехите и майонезата и доразбийте.

Нарежете маслините на малки кубчета и ги прибавете към патладжана. Пасирайте чесъна и добавете зехтина.

Блендирайте всичко до получаването на еднородна смес. Изсипете в купа и овкусете със сол и черен пипер.

Пъхнете дипа в хладилника за 1 час и сервирайте с багета, франзела или земел, както и с чаша охладено бяло вино.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: