Бабиното сладко от цели смокини с индрише

14/08/2019
"Нищо не може да се сравни с вкуса на бабиното сладко, затова запишете рецептата и зарадвайте и вашите деца с него "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 480
  • Преглеждания за месеца4479
  • Преглеждания за седмицата1359
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Има различни рецепти за приготвяне на сладко от смокини, но аз ползвам тази, която ми е приемственост от дедите, а именно - милата ми баба и винаги се получава страхотно.

Приготвям захарен сироп - 1 кг захар и 1 ч.ч .вода. Към него прибавям 60 бр. дребни смокини, измити, почистени от дръжките и надупчени в основата с вилица.

Ако смокините са едроплодни, намалявам количеството на 40 бр.

Кипвам смокините със захарния сироп. Отпенявам и оставям сладкото да поври около 15 минути, след което отстранявам от котлона и оставям смокините да починат за 5 часа, за да си поемат и налеят със захарният сироп.

Доварявам сладкото от смокини, като пробвам в чинийка гъстотата, но след изтиване.

Към края прибавям 1 к.л. лимонтузу, пълня горещото сладко в сухи и затоплени бурканчета, добавям лист индрише и запечатвам с капачките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар