Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с гъбен сос в йенска тенджера

Телешки пържоли с гъбен сос в йенска тенджера

Телешки пържоли с гъбен сос в йенска тенджера
Снимка: Янка Димова Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И месцето се реже като масло - сочно и ароматно, гъбеният сос просто довършва кулинарната ни идилия"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. пържоли
  • риган
  • мащерка
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • за гъбения сос
  • бекон - 150 г свински
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • вино - 30 мл
  • бульон - 1 кубче гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите осолих и овкусих с риган, мащерка, кимион и черен пипер. Оставих ги за около 30 минути в хладилник, за да поемат ароматите на подправките.

Запечатах на тиган с малко брашно до златисто. Наредих в йена, залях с 1 ч.ч.вода и бяло вино и запекох във фурната да готовност по вкус.

Междувременно приготвих гъбения сос.

Гъбите с нарязан на ситно пушен свински бекон задуших с малко масло. Добавих 2 с.л препечено бяло брашно, залях с част соса на пържолите, 1 гъбен бульон, предварително разбит с вода и струйка вино.

Поднесох пържолките, обилно заляти с ароматния гъбен сос и тараторче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусна рецепта! Само бих дала обратна връзка за гъбеният бульон на кубче - най- добре самите гъби предварително да се сварят във вода с бяло вино,сол и пипер, за да стане бульон от тях и да не се ползва купен, който съдържа натриев глутамат.
31.12.2022 07:04