Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Класически телешки скалопини в гъбен сос

Класически телешки скалопини в гъбен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Класически телешки скалопини в гъбен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г бонфиле
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки.
  • доматена паста - 1 ч.л.
  • розмарин - 4 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки
  • масло - 30 г
  • брашно - 30 г за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкото филе от ципите, нарязваме то на тънки филиийки и го овкусяване със сол и черен пипер. Леко ги начукваме с дървено чукче, овалваме ги в брашно, като изтупваме излишното количество.

Загряваме зехтина и изпържваме телешките скалопини за 4-5 минути от всяка страна. Изваждаме ги и ги покриваме с фолио да се задушат. В загретия зехтин запържваме ситно нарязаната глава лук.

Когато лукът омекне, добавяме нарязаните на филии гъби и пресования чесън. Запържваме за още 1-2 минути, след което заливаме с червеното вино.

Добавяме клонките розмарин, бульона, разтворената във вода доматена паста и разбъркваме. Варим около 10-15 минути на тих огън. Връщаме вътре телешкото месо, варим още 5 минути и сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: