Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли в йенска тенджера

Пържоли в йенска тенджера

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли в йенска тенджера1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Пържоли в йенска тенджера - хем вкусни, хем много лесни за приготвяне!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 - 6 пържоли, по избор
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 4 - 5 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли леко се начукват и се поръсват с малко сол и млян черен пипер.

Всички останали съставки без дафиновите листа и виното се разбъркват. Пържолите се подреждат в подмазнена йенска тенджера и отгоре се залива с ароматната паста.

Добре се овалват от всички страни и се оставят за 1 час в хладилника. След това в йената се добавят нарязания на пилумесеци лук и дафиновите листа.

Отгоре се залива с виното и се слага капака на йената или алуминиево фолио.

Пържолите се пекат продължително време на 180 градуса.

Аз обичайно ги оставям на най-ниска степен на фурната за цяла нощ.

Пържолите в йенска тенджера са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
46
34
22
10
Дай твоята оценка: