Начин на приготвяне
Пуешкото филе и пилешките пържоли се нарязват на жулиени и се поръсват със сол и черен пипер. Оставят се за около един час да се овкусят.
През това време беконът се нарязва също на жулиени и се запържва в сух тиган, докато порозовее, изважда се от тигана и се оставя настрана.
Лукът се реже на филийки, морковите на колелца, а печурките на филийки.
В същия тиган се слага половината от маслото и жулиените се запържват до златисто. Изваждат се от тигана и се оставят настрана.
Слага се останалото масло и в него леко се запържват гъбите. Изваждат се и се оставят настрана. В останалото масло в тигана задушаваме лукът и морковите едновременно.
В тава се редят всички обработени продукти, подправя се с мащерката, половината от магданоза и чесъна на скилидки. Залива се с бирата и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Ястието се поднася с накълцан магданоз и картофено пюре за гарнитура.
Картофено пюре: Картофите се обелват и нарязват. Слагат се в студена подсолена вода и се варят, докато омекнат. Отцеждат се от водата и се пасират.
Добавя се маслото и се бърка енергично, като постепенно се добавя студеното мляко. Подправя се с черен пипер и индийско орехче.